A sminktetoválások utóápolása • BabilonBeauty

A sminktetoválások utóápolása

Ha elkészült a sminktetoválásod a helyes utóápolással Te is hozzá tudsz járulni ahhoz, hogy gyógyulás után a legszebb eredményt kapjuk!

Nagyon fontos, ha én készítettem a sminktetoválásod akkor az utóápolásban is az én ajánlásomat kövesd, ne a barátnődét, szomszédasszonyét, hisz a tetoválással sem hozzá fordultál!

Mi sminktetoválók is különbözőek vagyunk, különböző ajánlásokkal, sőt pár évvel ezelőtt én is mást tanácsoltam a vendégeimnek, de fejlődik a világ változnak a technikák, értékeljük a tapasztalatokat és a szebb végeredmény érdekében változtattunk az utóápolási protokolon.

Ha a gyógyulás alatt vagy után bármilyen gondod adódik, kérdésed merül fel keress bizalommal!

SZEMÖLDÖKTETOVÁLÁS:

A sminktetoválás elkészülte után az első nap NE kend semmivel csak félóránként alig nedves vattakoronggal töröld át, hogy az estlegesen szivárgó savó ne száradjon rá mert akkor vastag lesz a varr.

A sebnek először be kell záródnia, hogy ne fertőződjön el!!

Ameddig a savó gyöngyözően megjelenik még a tetováláson nem szabad elkezdeni krémezni mert a savó+krém = vasstag kéregszerű varrasodást eredményez.

2-5 nap igény esetén vagyis ha száraznak érzed az utóápoló krémmel ( a tetováláshoz ajándékba adom) fültisztitó pálcika segítségével kend át nagyon vékonyan.

Víz NE érje amíg rajta van a varr mert kiázik a pigment! Ha véletlenül ( hajmosáskor a szemöldökre vagy fogmosáskor az ajkakra) víz kerül semmi gond csak óvatosan itasd le róla!

Amikor a varr kezd lehámlani NE szedd le, NE vakard, NE kapargasd! Csak akkor lesz szép foltmentes az eredmény ha teljesen magátóll válik le a seb.

A szálas szemöldöktetoválás és a microblading technikáknál nem tapasztalunk savószivárgást, a varrképződés is nagyon minimális, húzódást sem tapasztalunk ezért krémezésre sincs szükség!

SZEMHÉJTETOVÁLÁS:

A szemhéjtetováláskor  a szemhéj enyhén duzzadtá válhat de ez a duzzadás kb 1 óra múlva lelohad a szem mozgatásával. Másnap reggel várható duzzanat, ödémásodás mert éjjel megpihen a szem. Hűtéssel ( nem jegelés, csak hideg kanál stb.) a szem mozgatásával kb 2  óra alatt enyhül.  Ha az éjszakai alvás alatt megemeljük a párnánkat az ödémásodást is elkerülhetjük. A szemhéjtetoválást kenegetni nem szükséges mert a krémtől fokozódik a duzzanat, és a krém szembe kerülve szemgyulladást okozhat.

AJAKTETOVÁLÁS:

Az ajaktetoválás előtt ha volt már herpeszed óvintézkedéseket kell tennünk ezért ez ügyben mindig egyeztessünk és a herpesz teljes mértékben kivédhető!

Az ajaktetoválás utóápolása a szemöldöktetoválás utóápolásával megegyezik csak kissé rövidebb a gyógyulás kb 4 napig van rajta a varr.

Ha a varr leesik a tetoválás szine még halvány, 3 hétig folyamatosan érik a szín beépül a bőrbe. ez idő alatt fokozott hidratálást igényel! Ha száraz a bőr akkor is halványabbnak látszik a tetoválás.

A szolit erős napfényt 3 hétig kerülni kell  és/vagy30+ 50+ fényvédővel óvni! A tetoválás legnagyobb ellensége az UV fény hamarabb kopik, halványodik ezért mindig óvd a sminktetoválásod fényvédővel!

Ne tedd friss sminktetoválással: